Liceu a la Freca, representació de l'opera "MANON LESCAU" al CENTRE

des del GRAN TEATRE DEL LICEU, dissabte 16 de juny de 2018,a les 22:00 hores, en directe la representació de l'opera “MANON LESCAU” de Giacomo Puccini

 ENTRADA LLIURE
Estrenada a Torí el 1893, Manon Lescaut va ser el primer gran èxit de Giacomo Puccini (1858-1924), un dels compositors més rellevants de la generació del conegut com a verisme, en què preval l’emoció i la versemblança de les emocions en l’òpera, superats ja els postulats del bel canto i del romanticisme.
Inspirada en la novel·la Histoire du chevalier Des Grieux et de Manon Lescaut de l’abbé Prévost, publicada a França el 1731, l’òpera pucciniana és la tercera de les adaptacions sobre aquest relat divuitesc, després de les d’Auber i Massenet.
Al llarg dels quatre actes que la integren, Manon Lescaut narra l’ascensió i la caiguda de la jove Manon, adolescent amant de la mundanitat i dels plaers ràpids i fàcils, tot i l’amor sincer que la uneix a Des Grieux. Aquest és un jove burgès que acompanya Manon fins a veure-la morir «sola, perduda, abandonada» al desert de Louisiana, on és condemnada acusada d’exercir la prostitució.
La tercera òpera de Puccini consolida l’estil que caracteritzaria a partir d’aleshores la seva obra, veritable apoteosi del melodrama.
Data i hora de la darrera actualitzaciò
12:42  |  20-08-18
  • Recomana el contingut